- Hakkımızda
- Sektörler
- Neden Mersin?
- Yatırım Süreçleri
- Özel Yatırım Bölgeleri
- Özel Yatırım Bölgeleri
- Teşvikler ve Destekler Teşvikler ve Destekler
- Destekler
- Bilgi Bankası
Adana, Anadolu, Mezopotamya ve Doğu Akdeniz arasında köprü vazifesi görmesi, coğrafi konumu, kara, deniz ve ırmaklar üzerinden sağladığı ulaşım kolaylığı, dört mevsim hiç eksilmeyen güneşi ile tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Adana’da her uygarlık kendi kültür çeşitliliğini bir sonrakine aktararak bir kültür mozaiği oluşturmuş, Hititler, Romalılar, Araplar, Selçuklular, Ramazanoğulları, Osmanlılar, Türkmen ve Yörük aşiretlerinin yöre kültürünün çeşitlenmesine katkıları olmuştur. Özellikle 19. ve 20. yüzyıllarda Adana ovasında yerleşimin yoğunlaşmasıyla tarımda ve sanayileşmede büyük atılımların olması, yörenin kültürünü oldukça zenginleştirmiştir. Farklı uygarlıkların yaşamına sahne olan Çukurova’nın folkloru da, bu nedenle çok zengindir. Binlerce yıllık tarihi geçmişi, bu geçmişten günümüze kalan sayısız tarihi eserleri; kaleleri, antik kentleri, konakları, mutfağı, doğal güzellikleri, el sanatları; coğrafi ve iklim özellikleri nedeniyle Adana, mevcut turizm potansiyeli ve çeşitliliği açısından oldukça zengin bir ildir.
Adana ilinde toplam 465 adet sit alanı bulunmaktadır. Bunlardan 65 tanesi büyük çaplı sit alanlarıdır. Bu sit alanları içinde; Kozan Merkez ve Seyhan ilçe merkezi gibi kentsel sitler, Misis, Magarsus, Anavarza gibi arkeolojik sitler, Ağyatan-Akyatan Yumurtalık Lagünü gibi doğal sitler bulunmaktadır.
2021 yılında Adana'da konaklayan turist sayısı 989.939'dur. Konaklayan turistlerin yüzde 85'i yerli olup 15’i yabancı turistlerden oluşmaktadır.